Cigrons amb llamàntol i oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida Siurana (DOP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosana Huguet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)
INGREDIENTS
- 1/2 kg de cigrons cuits
- 1 llamàntol gros
- fumet
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- alls, sal i pebre
- Per a la picada:
- 15 ametlles torrades
- 10 avellanes torrades
- 6 galetes Maria
- 4 alls
- sal i pebre
- 1 raig d'oli d'oliva extra verge amb DOP Siurana
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli d'oliva verge extra amb DOP Siurana abundant sofregiu els alls, la ceba tallada a daus i el tomàquet tallat a daus fins que quedi tot ben daurat.
Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi.
A continuació, en un cassó amb el fumet bulliu el llamàntol sencer fins que estigui ben cuit. Després, talleu-lo a trossos i reserveu-lo.
Per fer la picada, poseu en un bol les galetes, els alls, les ametlles, les avellanes, la sal, el pebre i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi ben fina.
Tot seguit, poseu el sofregit triturat i la picada en una cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Finalment, afegiu-hi el fumet colat, els cigrons i el llamàntol i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu els cigrons i poseu-hi un parell de trossos de llamàntol a sobre.
Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi.
A continuació, en un cassó amb el fumet bulliu el llamàntol sencer fins que estigui ben cuit. Després, talleu-lo a trossos i reserveu-lo.
Per fer la picada, poseu en un bol les galetes, els alls, les ametlles, les avellanes, la sal, el pebre i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi ben fina.
Tot seguit, poseu el sofregit triturat i la picada en una cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Finalment, afegiu-hi el fumet colat, els cigrons i el llamàntol i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu els cigrons i poseu-hi un parell de trossos de llamàntol a sobre.