Christmas morning wife saver ("Salvamestresses" del matí de Nadal) - Canadà
- Programa: Karakia
- Cuina: Lisa Mitchell, Gavà
INGREDIENTS
- 8-10 llesques de pa blanc de motllo
- 3/4 kg de salsitxes finetes
- 3-4 tasses de formatge ratllat
- 225 g de mantega
- 6 ous grossos
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- 1/4 de tassa de ceba picada
- 2 culleradetes de salsa Perrins
- unes gotes de tabasco (opcional)
- 3 tasses de llet
- corn flakes
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Unteu amb una mica de mantega una safata de vores altes que pugui anar al forn. Cobriu-ne el fons amb la meitat del pa de motllo.
Fregiu les salsitxes i talleu-les a bocins d'uns dos dits. Distribuïu-les per damunt del pa i, per sobre, escampeu-hi formatge ratllat (d'un sol tipus o una barreja de formatges al vostre gust). Cobriu-ho amb la resta del pa de motllo.
En un bol de mida grossa, bateu-hi els ous. Salpebreu-los i condimenteu-los amb la mostassa, la ceba picada, la salsa Perrins i el tabasco. Afegiu la llet als ous batuts, remeneu-ho i aboqueu-ho per sobre del pa de motllo. Ha de quedar tot xopat d'aquesta barreja; si ho creieu convenient, punxeu amb una forquilla o un ganivet el pa amb salsitxes perquè la barreja de llet i ous arribi fins al fons.
Cobriu la safata amb paper d'alumini i reserveu-ho a la nevera fins l'endemà.
Preescalfeu el forn a 180º.
Foneu la mantega i aboqueu-la per sobre del pastís. Esmicoleu un grapat de corn flakes amb les mans i escampeu-los pel damunt, que quedi tot ben cobert. Enforneu-ho durant una hora. Deixeu-ho refredar uns 10 minuts abans de tallar i servir.
Nota:
La Lisa ens va explicar que aquest és un esmorzar típic del dia de Nadal (com indica el nom de la recepta) o d'alguna altra data que la mestressa de la casa tingui prevista força feina a la cuina. Com que es deixa tot preparat el dia anterior, l'endemà gairebé només cal enfornar i menjar i, així, es disposa de més temps per a altres coses.
Fregiu les salsitxes i talleu-les a bocins d'uns dos dits. Distribuïu-les per damunt del pa i, per sobre, escampeu-hi formatge ratllat (d'un sol tipus o una barreja de formatges al vostre gust). Cobriu-ho amb la resta del pa de motllo.
En un bol de mida grossa, bateu-hi els ous. Salpebreu-los i condimenteu-los amb la mostassa, la ceba picada, la salsa Perrins i el tabasco. Afegiu la llet als ous batuts, remeneu-ho i aboqueu-ho per sobre del pa de motllo. Ha de quedar tot xopat d'aquesta barreja; si ho creieu convenient, punxeu amb una forquilla o un ganivet el pa amb salsitxes perquè la barreja de llet i ous arribi fins al fons.
Cobriu la safata amb paper d'alumini i reserveu-ho a la nevera fins l'endemà.
Preescalfeu el forn a 180º.
Foneu la mantega i aboqueu-la per sobre del pastís. Esmicoleu un grapat de corn flakes amb les mans i escampeu-los pel damunt, que quedi tot ben cobert. Enforneu-ho durant una hora. Deixeu-ho refredar uns 10 minuts abans de tallar i servir.
Nota:
La Lisa ens va explicar que aquest és un esmorzar típic del dia de Nadal (com indica el nom de la recepta) o d'alguna altra data que la mestressa de la casa tingui prevista força feina a la cuina. Com que es deixa tot preparat el dia anterior, l'endemà gairebé només cal enfornar i menjar i, així, es disposa de més temps per a altres coses.