Charlotte au chololat (Xarlota de xocolata) - França
- Programa: Karakia
- Cuina: Jean Louis Durand (restaurant Chez Bernard) Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- melindros
- xocolata (70% de cacau)
- crema de llet
- cafè
- ametlles
- nata muntada sense sucre
- rom
PREPARACIÓ
Desfeu la xocolata al bany maria juntament amb la crema de llet i el cafè. Aneu-ho remenant fins que us quedi ben barrejat.
Piqueu les ametlles i afegiu-les a la xocolata desfeta. Barregeu-hi també la nata muntada. Deixeu reposar aquesta mescla a la nevera unes tres o quatre hores.
Mulleu amb una mica d'aigua calenta un motllo tipus "corona" (això farà que els melindros no se us hi enganxin).
Xopeu els melindros amb rom i aneu-los col·locant tot al voltant del motllo, com si el folréssiu (pel fons i per les vores) i després ompliu-lo amb la crema de xocolata de la nevera.
Alliseu la superfície de la xocolata i torneu a posar el motllo a la nevera unes quantes hores més.
Desemmotlleu la xarlota tombant-la cap per avall i serviu-la ben freda.
Piqueu les ametlles i afegiu-les a la xocolata desfeta. Barregeu-hi també la nata muntada. Deixeu reposar aquesta mescla a la nevera unes tres o quatre hores.
Mulleu amb una mica d'aigua calenta un motllo tipus "corona" (això farà que els melindros no se us hi enganxin).
Xopeu els melindros amb rom i aneu-los col·locant tot al voltant del motllo, com si el folréssiu (pel fons i per les vores) i després ompliu-lo amb la crema de xocolata de la nevera.
Alliseu la superfície de la xocolata i torneu a posar el motllo a la nevera unes quantes hores més.
Desemmotlleu la xarlota tombant-la cap per avall i serviu-la ben freda.