Ceviche de sorell

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sorell pertany als peixos del tipus blau, ens aporta àcids grassos essencials omega-3, i destaca també el seu contingut de vitamina D i de iode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 sorells  

    1 ceba morada 

    1 jalapeño fresc  

    2 cebes Figueres 

    1 panotxa de blat de moro  

    Fulles de llima kaffir  

    Sal  

    Pebre  

    1 llima  

    Coriandre fresc 

    400 g de cancha  

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Congelem els lloms de 3 sorells petits 72 hores i deixem que es descongelin a la nevera durant 48 hores més.
  2. Comencem fent la llet de tigre. Posem un paper sulfurat en una safata de forn i hi posem una panotxa amb la seva pell (si no té pell, l'emboliquem amb paper sulfurat) i 2 cebes de Figueres amb pell. Ho enfornem 30' a 180 º.
  3. Deixem que les cebes cuites es refredin i les pelem.  
  4. Pelem la panotxa i amb una cullera anem arrencant els grans de blat de moro.  
  5. Afegim a un vas batedor el blat de moro, sal, unes gotes de llima que espremem i oli OVE. Ho turbinem fins que quedi ben fi.  
  6. Colem aquesta llet de tigre i ho portem a la nevera.  
  7. Tallem a juliana 1 ceba morada pelada.  
  8. Posem aquesta ceba en un bol amb aigua i gel.
  9. Torrem en una paella amb una mica d'oli dos grapats de cancha, blat de moro gros. Hi tirem sal.  
  10. Posem un pot amb aigua al foc i hi afegim unes fulles de llimona kaffir i ho portem a ebullició. Hi posem sal.
  11. Traiem els sorells de la nevera i posem els lloms en una reixeta de forn.  
  12. Si l'aigua amb les fulles ja ha bullit una estona, la podem tirar sobre el sorell.
  13. Recuperem la llet de tigre i l'acabem de lligar amb el suc de fulles de llimona kaffir que hem tirat per sobre del peix.  
  14. Posem dins un bol gros 1 jalapeño fresc tallat a rodelles, la ceba morada prèviament escorreguda, unes fulles de coriandre picades, el peix tallat a daus gruixuts, la llet de tigre que hem repescat de la nevera, sal i pebre.  
  15. Ho integrem tot.  
  16. Posem el blat de moro torrat.  

Ho servim.  

Anar al contingut