Cesnecka (Sopa d'all) - Olomouc, Txèquia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Martin Hendrych, Terrassa

INGREDIENTS

  • 5-6 patates grosses
  • 1/2 cabeça d'alls
  • ous (1 per persona)
  • daus de pernil dolç
  • formatge ratllat
  • marduix
  • comí
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les patates i talleu-les a daus no gaire grossos. Feu-les coure amb aigua abundant, sal, marduix i comí.
Un cop les patates siguin cuites, peleu i premseu uns quants grans d'all, al vostre gust. Deixeu que acabi de coure uns minuts més, segons preferiu més o menys cuit l'all. Per últim, afegiu-hi els daus de pernil dolç.
Serviu a cada bol un parell de cullerots de sopa i poseu-hi un ou cru. Amb l'escalfor, la clara quedarà cuita. Si ho preferiu, podeu escaldar a banda els ous i servir-ne un al bol de sopa de cadascú.
Aquesta sopa es complementa amb una mica de formatge ratllat i uns crostonets de pa torrat.

Anar al contingut