Ceba dolça del volcà Croscat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Planagumà
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les cols
- Informació nutricional -Obre
Al tallar la ceba s'allibera un oli volàtil que al arribar als ulls produeix àcid sulfúric que ens provoca picor i llagrimeig.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 cebes dolces del volcà Croscat
- 2 dl d'oli d'oliva
- 100 g de farina de galeta
- 100 g de fulles de julivert
- 3 dl de crema de llet
- sal
- Per al farciment:
- 50 g de formatge d'ovella tipus Garrotxa
- 3 dl de crema de llet
- 250 g de pa de cereals
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cebes en una safata, amaniu-les amb oli, tapeu la safata amb paper d'alumini i escaliveu-les al forn durant 45 minuts a 175 graus.
Seguidament, peleu-les, talleu-ne la part de dalt, buides-les i reserveu-ne tant l'exterior com el cor.
A continuació, poseu en un cassó la crema de llet, el cor de la ceba escalivada i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Per fer el farciment, poseu en un bol el pa de cereals tallat a daus, el formatge tallat també a daus i la crema de llet calenta i deixeu-ho reposar a la nevera durant 6 hores.
Tot seguit, ompliu les cebes amb el farciment, tapeu-les amb la part de dalt, poseu-les en una safata, amaniu-les amb oli, cobriu-les amb farina de galeta i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el julivert. I ja per acabar, feu una base de la salsa al centre del plat, poseu-hi les cebes a sobre i guarniu el plat amb el julivert fregit.
Seguidament, peleu-les, talleu-ne la part de dalt, buides-les i reserveu-ne tant l'exterior com el cor.
A continuació, poseu en un cassó la crema de llet, el cor de la ceba escalivada i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Per fer el farciment, poseu en un bol el pa de cereals tallat a daus, el formatge tallat també a daus i la crema de llet calenta i deixeu-ho reposar a la nevera durant 6 hores.
Tot seguit, ompliu les cebes amb el farciment, tapeu-les amb la part de dalt, poseu-les en una safata, amaniu-les amb oli, cobriu-les amb farina de galeta i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el julivert. I ja per acabar, feu una base de la salsa al centre del plat, poseu-hi les cebes a sobre i guarniu el plat amb el julivert fregit.