Ceba dolça del volcà Croscat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Planagumà
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols
  • Informació nutricional
    -Obre

    Al tallar la ceba s'allibera un oli volàtil que al arribar als ulls produeix àcid sulfúric que ens provoca picor i llagrimeig.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 cebes dolces del volcà Croscat
  • 2 dl d'oli d'oliva
  • 100 g de farina de galeta
  • 100 g de fulles de julivert
  • 3 dl de crema de llet
  • sal
  • Per al farciment:
  • 50 g de formatge d'ovella tipus Garrotxa
  • 3 dl de crema de llet
  • 250 g de pa de cereals

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cebes en una safata, amaniu-les amb oli, tapeu la safata amb paper d'alumini i escaliveu-les al forn durant 45 minuts a 175 graus.

Seguidament, peleu-les, talleu-ne la part de dalt, buides-les i reserveu-ne tant l'exterior com el cor.

A continuació, poseu en un cassó la crema de llet, el cor de la ceba escalivada i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns minuts.

Per fer el farciment, poseu en un bol el pa de cereals tallat a daus, el formatge tallat també a daus i la crema de llet calenta i deixeu-ho reposar a la nevera durant 6 hores.

Tot seguit, ompliu les cebes amb el farciment, tapeu-les amb la part de dalt, poseu-les en una safata, amaniu-les amb oli, cobriu-les amb farina de galeta i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el julivert. I ja per acabar, feu una base de la salsa al centre del plat, poseu-hi les cebes a sobre i guarniu el plat amb el julivert fregit.
Anar al contingut