Cazuela de ave (Cassola de pollastre) - Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jorge Barudy i Maryorie Dantagnan, Vilanova

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 1 pollastre
  • 6-8 patates
  • 300 g de carbassa
  • 200 g de mongeta tendra
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 pebrot (verd o vermell)
  • 2-3 panotxes
  • 2 tomàquets
  • coriandre fresc
  • pebre negre
  • sal i oli
  • aigua

PREPARACIÓ

Retireu les fulles de les panotxes i talleu-les a trossos d'un parell de dits de gruix.
Talleu les puntes de les mongetes, traieu-ne els fils de les vores i talleu-les a tires; feu el mateix amb el pebrot. Peleu les pastanagues i talleu-les al llarg molt fines; us anirà molt millor si feu servir un pelapatates. Renteu els tomàquets i talleu-los a trossos no gaire grossos. Netegeu bé la pell de la carbassa, ja que no s'ha de pelar perquè no es desfaci tant en coure. Traieu-ne les llavors i talleu-la a trossos no gaire petits. Peleu les patates i trossegeu-les. Peleu també una ceba tendra ben grossa i trinxeu-la.
En una cassola de vores altes, sofregiu-hi la ceba amb un raig d'oli. Quan tingueu la ceba a mig sofregir, afegiu el pollastre tallat a trossos a la cassola. Remeneu-lo una mica perquè no s'enganxi i saleu-lo generosament. Afegiu-hi els tomàquets trossejats. Aneu remenant la cassola de tant en tant i rectifiqueu-ho de sal i pebre si convé.
Trinxeu el coriandre fresc i reserveu-lo.
Un cop tingueu el pollastre enrossit, aboqueu aigua a la cassola fins que els talls quedin ben coberts; afegiu-hi el coriandre trinxat i deixeu que faci xup-xup durant una mitja hora. Després afegiu-hi els trossos de carbassa i blat de moro i que segueixi coent. Si convé, afegiu-hi més aigua. Més tard, incorporeu-hi la mongeta i la pastanaga a tires.
Aquest plat el podeu servir "sec", és a dir, només el tall i les verdures que l'acompanyen, o amb un cullerot o dos del brou de la cocció, com una mena d'escudella barrejada. També podeu coure una mica d'arròs en el brou i servir-lo d'acompanyament del plat.

Anar al contingut