Catxuflino de reigs, mandonguilles, gambes i musclos
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Recepta de Pere Bahí, del restaurant La Xicra (Palafrugell, Baix Empordà)
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- El catxuflino és una paraula 100% de Palafrugell i serveix per descriure un plat elaborat amb diferents ingredients barrejats. Per dir-ho d'alguna manera, el catxuflino es fa amb tot "el que hem pogut arreplegar a la nevera".
- 500 g de reigs
- 300 g de musclos
- 300 g de gambes
- tomàquet sofregit
- 1 ceba
- 1 got de vi blanc
- 500 ml d'aigua
- sal (al gust)
- pebre (al gust)
- Per a les mandonguilles:
- 350 g de carn de porc
- 1 ou
- pa
- 1 all
- Julivert
PREPARACIÓ
1. Netegeu les gambes i els musclos.
2. Prepareu les mandonguilles i reserveu-les.
3. Netegeu, peleu i talleu els tomàquets i sofregiu-los en una paella a part.
4. Fregiu lleugerament les gambes en una cassola amb un raig d'oli d'oliva ben calent.
5. Afegiu a la cassola una culleradeta de farina, remeneu-la bé amb l'oli i deixeu-la enrossir.
6. Tot seguit, incorporeu-hi una cullerada de ceba picada que ja tindreu ben cuita
i daurada; poseu-hi a coure les mandonguilles de carn, una culleradeta de tomàquet sofregit, els musclos i una copa de vi blanc, i deixeu-ho fer xup-xup uns minuts.
7. Finalment, afegiu-hi els reigs laminats i una mica d'aigua bullent, rectifi queu de sal i pebre deixeu-ho coure 3 minuts al foc.
2. Prepareu les mandonguilles i reserveu-les.
3. Netegeu, peleu i talleu els tomàquets i sofregiu-los en una paella a part.
4. Fregiu lleugerament les gambes en una cassola amb un raig d'oli d'oliva ben calent.
5. Afegiu a la cassola una culleradeta de farina, remeneu-la bé amb l'oli i deixeu-la enrossir.
6. Tot seguit, incorporeu-hi una cullerada de ceba picada que ja tindreu ben cuita
i daurada; poseu-hi a coure les mandonguilles de carn, una culleradeta de tomàquet sofregit, els musclos i una copa de vi blanc, i deixeu-ho fer xup-xup uns minuts.
7. Finalment, afegiu-hi els reigs laminats i una mica d'aigua bullent, rectifi queu de sal i pebre deixeu-ho coure 3 minuts al foc.