Catxoflino

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Casadevall
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Xicra, Palafrugell
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'ou, contràriament al que s'ha dit durant anys, és un aliment que es pot prendre en casos de colesterol elevat, ja que, el rovell conté lecitina, una substància que ajuda a reduir els nivells de colesterol en sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 escamarlans grossos
  • 16 musclos grossos
  • 1/2 kg morro de vedella cuit
  • 1 tomàquet ratllat sense pell ni llavors
  • 1 ceba
  • 1 got de vi blanc
  • 1 cullerada d'all i oli
  • 1 cullerada rasa de farina blanca
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • aigua
  • Per fer les mandonguilles:
  • 300 g de cansalada de porc, picada
  • 3 all picats
  • 1 ceba mitjana, picada
  • una mica de julivert picat
  • 1 llesca de pa del dia anterior
  • 1 ou
  • farina

PREPARACIÓ

Per fer les mandonguilles, poseu en un bol la carn picada, els alls picats, la ceba picada, el julivert picat, l'ou i la llesca de pa ben esmicolada i barregeu-ho bé.

Seguidament, feu-ne boletes amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant.A continuació, en una cassola amb oli salteu els escamarlans durant un minutet, retireu-los, i a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada durant uns minuts. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir durant uns minuts més.

Després, poseu-hi la farina, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, torneu-ho a remenar i afegiu-hi el morro de vedella, els musclos, les mandonguilles, el vi, la sal, el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.

Mentrestant, per fer la picada, poseu en un bol l'allioli i una mica del suc de la cocció i barregeu-ho bé.

Tot seguit, poseu la picada a la cassola, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi els escamarlans i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu les mandonguilles amb el morro, els escamarlans i els musclos i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut