Cassoleta de pera amb crema d'ametlles i gelat de vainilla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Pozas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Peixample, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 peres
  • 50 g de sucre moscobat i aigua
  • pasta brisa (comprada)
  • 50 g gelatina neutra
  • galeta esmicolada
  • 1 gelat de vainilla ( comprat)
  • Per a la crema d'ametlles:
  • 250 g de crema pastissera
  • 150 g de mantega pomada
  • 150 g de sucre glacé
  • 150 g de farina d'ametlla
  • 25 g de farina
  • 2 ous

PREPARACIÓ

Per fer la crema d'ametlles, poseu en un bol la crema pastissera i afegiu-hi la mantega a poc a poc mentre ho remeneu amb un batedor.

Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi la farina d'ametlla, el sucre glacé i la farina i torneu-ho a barrejar bé amb el batedor.

Després, afegiu-hi els ous batuts a poc a poc mentre ho seguiu remenant amb el batedor i quan estigui tot ben barrejat reserveu la crema.

A continuació, poseu el sucre moscobat en una paella i remeneu-lo mentre es va desfent. Quan estigui ben desfet, afegiu-hi una mica d'aigua, remeneu-ho bé, poseu-hi les peres tallades a daus i deixeu-les caramel·litzar.

Tot seguit, poseu farina sobre la taula i amb un corró estireu la pasta brisa.

Finalment, cobriu els motllos amb la pasta brisa, farciu-los amb la crema d'ametlles, poseu-hi la pera caramel·litzada a sobre i deixeu-ho coure al forn durant 35 minuts a 170 graus.

I ja per acabar, emplateu la cassoleta desemmotllada, pinteu-la amb una mica de gelatina i poseu-hi al costat una caneló de gelat de vainilla cobert amb la galeta esmicolada.
Anar al contingut