Cassoleta de còctel de gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Alegret
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Alegret, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- 200 g de pasta brisa salada
- 150 g de gambes
- 3 cogombres
- 2 ous
- maionesa
- salsa de tomàquet
- tabasco
PREPARACIÓ
Per començar, folreu un motllo amb la pasta brisa, que prèviament haureu estirat i enfarinat.
Retalleu la pasta brisa sobrant i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 25 o 30 minuts. A continuació, escaldeu les gambes durant 3 o 4 minuts en un cassó amb aigua bullent. Per fer el farcit, piqueu les gambes, el cogombre i els ous durs, i poseu-ho en un bol. Afegiu-hi la salsa rosa, que prèviament haureu preparat barrejant maionesa, salsa de tomàquet i unes gotes de tabasco, i remeneu-ho. Tot seguit, desemmotlleu la cassoleta i ompliu-la amb el farcit. Cobriu-ho tot amb rovell d'ou dur ratllat. I ja, per acabar, emplateu la cassoleta i decoreu-la amb una mica de pebrot per donar-li color.
Retalleu la pasta brisa sobrant i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 25 o 30 minuts. A continuació, escaldeu les gambes durant 3 o 4 minuts en un cassó amb aigua bullent. Per fer el farcit, piqueu les gambes, el cogombre i els ous durs, i poseu-ho en un bol. Afegiu-hi la salsa rosa, que prèviament haureu preparat barrejant maionesa, salsa de tomàquet i unes gotes de tabasco, i remeneu-ho. Tot seguit, desemmotlleu la cassoleta i ompliu-la amb el farcit. Cobriu-ho tot amb rovell d'ou dur ratllat. I ja, per acabar, emplateu la cassoleta i decoreu-la amb una mica de pebrot per donar-li color.