Cassoleta de bacallà amb cigrons
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Cassoleta de bacallà amb cigrons
- 2 talls de morro de bacallà (150 g)
- 1 pebrot dessecat
- 3 tomàquets dessecats
- 150 g de cigrons cuits
- 12 cloïsses mitjanes
- suc de coure els cigrons
- Per a la picada:
- oli d'oliva verge extra
- fulles d'estragó fresc
- pebre vermell mòlt
- 1 gra d'all pelat
- 2 avellanes torrades
- 2 ametlles torrades
- Amanida de tomàquet amb olives gaspatxes
- 2 ous de reig
- 2 tomàquets d'amanir
- 100 g d'olives gaspatxes
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1.En primer lloc, enfarinem el bacallà.
2.Tallem ben petit el pebrot dessecat i fem fregir el bacallà.
3.L'enretirem, i en una segona cassola hi afegim un rajolinet d'oli, el tomàquet i el pebrots dessecats.
4.Ara hi afegim els cigrons i la mateixa aigua de coure'ls, a més d'una mica d'aigua natural. I deixem que vagin fent.
5.Preparem la picada: ametlles i avellanes, alls... Tallem una mica d'estragó i també cap dins del morter.
6.A la picada, hi afegim pebre vermell mòlt, i un xic d'oli.
7.Ara incorporem el bacallà a la cassola amb els cigrons. Aprofitem l'aigua de coure el bacallà i l'afegim a la cassola. I que faci xup-xup.
8.Acabarem el plat posant-hi les cloïsses repartides i la picada pel damunt.
Ho podem combinar amb làmines crues d'ou de reig, amb oli i pebre, i amb una amanida de tomàquet amb olives gaspatxes.
2.Tallem ben petit el pebrot dessecat i fem fregir el bacallà.
3.L'enretirem, i en una segona cassola hi afegim un rajolinet d'oli, el tomàquet i el pebrots dessecats.
4.Ara hi afegim els cigrons i la mateixa aigua de coure'ls, a més d'una mica d'aigua natural. I deixem que vagin fent.
5.Preparem la picada: ametlles i avellanes, alls... Tallem una mica d'estragó i també cap dins del morter.
6.A la picada, hi afegim pebre vermell mòlt, i un xic d'oli.
7.Ara incorporem el bacallà a la cassola amb els cigrons. Aprofitem l'aigua de coure el bacallà i l'afegim a la cassola. I que faci xup-xup.
8.Acabarem el plat posant-hi les cloïsses repartides i la picada pel damunt.
Ho podem combinar amb làmines crues d'ou de reig, amb oli i pebre, i amb una amanida de tomàquet amb olives gaspatxes.