Cassola de pota blava amb carxofes

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les carxofes, aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, un nutrient important per a la salut digestiva i el trànsit intestinal.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 pollastre pota blava a vuitens   

    1 l de brou de caps de gambes

    3 l de brou de gallina

    150 g de cansalada amb pebre

    10 cors de carxofes del Prat en conserva

    8 cebes de Figueres

    5 tomàquets de penjar

    40 ametlles torrades salades

    3 patates kennebec (uns 600 g)

    1 cullerada de mantega

    un raig de vi ranci

    una cullerada de llard

    julivert

    llorer

    anís

    colatura d'anxova

    pebre negre

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem i afegim colatura d'anxova a un pollastre pota blava tallat a vuitens.
  2. Tallem a la brunesa 8 cebes de Figueres.
  3. Posem en una cassola grossa la ceba i la deixem enfosquir amb oli OVE i una cullerada de llard.
  4. Tallem a daus 150 g de cansalada amb pebre. La reservem.
  5. Ratllem 5 tomàquets de penjar.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la ceba fosca. Un cop evaporat, reservem la ceba.
  7. Posem a enrossir el pollastre i la cansalada a la cassola on teníem la ceba.
  8. Traiem de la nevera 1 l de brou de gambes i 3 l de brou de gallina i els escalfem junts en una olla.
  9. Afegim el tomàquet ratllat i 1 fulla de llorer a la cassola del pollastre i la cansalada. Ho remenem i hi afegim la ceba reservada i el brou bullint.
  10. Pelem i escapcem 3 patates kennebec (uns 600 g) i les afegim a la cassola. La deixem a foc lent 35 minuts.
  11. Fem una picada amb 40 ametlles torrades salades i l'afegim a la cassola. La deixem al foc 5 minuts més.
  12. Obrim el pot de les carxofes confitades i les afegim a la cassola, juntament amb un raig d'anís i julivert picat. Hi afegim una cullerada de mantega i ho remenem.