Cassola de cabrit ab almendrochs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Carles, Tortosa
INGREDIENTS
- 2 espatlles de cabrit
- 1 gotet d'oli d'oliva
- aigua Per fer l'almendroch:
- 4 grans d'all
- 200 g de formatge d'ovella
- 2 rovells d'ou dur
- 1 gotet d'oli d'oliva
- el suc del rostit del cabrit
- sal
PREPARACIÓ
Per a començar el plat, saleu el cabrit i poseu-lo en una safata amb oli.
Enforneu-lo durant mitja hora a 200º i tot seguit tireu-hi 2 cassons d'aigua. Abaixeu el forn a 180º i deixeu-lo 15 minuts més. Reserveu-lo en calent. Per a fer la salsa d'almendroch, piqueu els alls en un morter, llavors tireu-hi el formatge ratllat. Quan estigui tot ben mesclat, afegiu-hi els rovells d'ou dur i comenceu-ho a lligar amb l'oli, talment com si fos un allioli. Perquè us quedi més lligat agefiu-hi una mica del suc del rostit i continueu-ho treballant fins que us quedi una salsa ben fina. Emplateu el cabrit i poseu-hi una mica de salsa pel damunt. La resta poseu-la en una salsera.
Enforneu-lo durant mitja hora a 200º i tot seguit tireu-hi 2 cassons d'aigua. Abaixeu el forn a 180º i deixeu-lo 15 minuts més. Reserveu-lo en calent. Per a fer la salsa d'almendroch, piqueu els alls en un morter, llavors tireu-hi el formatge ratllat. Quan estigui tot ben mesclat, afegiu-hi els rovells d'ou dur i comenceu-ho a lligar amb l'oli, talment com si fos un allioli. Perquè us quedi més lligat agefiu-hi una mica del suc del rostit i continueu-ho treballant fins que us quedi una salsa ben fina. Emplateu el cabrit i poseu-hi una mica de salsa pel damunt. La resta poseu-la en una salsera.