Carxofes farcides de marisc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Mascaró
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El mirador de Sant Just, Sant Just

INGREDIENTS

  • 12 carxofes
  • 8 llagostins
  • 8 gambes
  • 4 vieires
  • 300 g de musclos
  • 1 copa de conyac
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • oli i sal
  • Per a la salsa americana:
  • 1 ceba, 1 porro, 1 pastanaga
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 l de fumet
  • 1 copa de conyac

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb aigua bulliu les carxofes netes i tallades per la meitat.
Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar i buideu-les amb una cullera.

Per fer la salsa americana, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el porro, la pastanaga i la ceba, tot picat. Quan estiguin daurades, retireu-ne la meitat i reserveu-la. Seguidament, poseu l'altra meitat en un cassó juntament amb els caps de les gambes, el pebre vermell dolç, la sal, el conyac i el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Després, passeu-ho tot pel colador xinès i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer el farcit, poseu l'altra meitat del sofregit en una paella, afegiu-hi les gambes, els llagostins, les vieires i els musclos, tot tallat a dauets, i deixeu-ho coure un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi la salsa de tomàquet i el conyac i flamegeu-ho durant un parell de minuts.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu un llagostí, una gamba i una vieira fins que quedin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu les carxofes, farciu-les amb el marisc i les verdures i salseu-les amb la salsa americana. Guarniu el plat posant una peça de marisc saltada damunt de cada carxofa.
Anar al contingut