Carxofes farcides de marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Mascaró
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El mirador de Sant Just, Sant Just
INGREDIENTS
- 12 carxofes
- 8 llagostins
- 8 gambes
- 4 vieires
- 300 g de musclos
- 1 copa de conyac
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- oli i sal
- Per a la salsa americana:
- 1 ceba, 1 porro, 1 pastanaga
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 l de fumet
- 1 copa de conyac
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb aigua bulliu les carxofes netes i tallades per la meitat.
Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar i buideu-les amb una cullera.
Per fer la salsa americana, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el porro, la pastanaga i la ceba, tot picat. Quan estiguin daurades, retireu-ne la meitat i reserveu-la. Seguidament, poseu l'altra meitat en un cassó juntament amb els caps de les gambes, el pebre vermell dolç, la sal, el conyac i el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Després, passeu-ho tot pel colador xinès i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer el farcit, poseu l'altra meitat del sofregit en una paella, afegiu-hi les gambes, els llagostins, les vieires i els musclos, tot tallat a dauets, i deixeu-ho coure un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi la salsa de tomàquet i el conyac i flamegeu-ho durant un parell de minuts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu un llagostí, una gamba i una vieira fins que quedin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, farciu-les amb el marisc i les verdures i salseu-les amb la salsa americana. Guarniu el plat posant una peça de marisc saltada damunt de cada carxofa.
Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar i buideu-les amb una cullera.
Per fer la salsa americana, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el porro, la pastanaga i la ceba, tot picat. Quan estiguin daurades, retireu-ne la meitat i reserveu-la. Seguidament, poseu l'altra meitat en un cassó juntament amb els caps de les gambes, el pebre vermell dolç, la sal, el conyac i el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Després, passeu-ho tot pel colador xinès i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer el farcit, poseu l'altra meitat del sofregit en una paella, afegiu-hi les gambes, els llagostins, les vieires i els musclos, tot tallat a dauets, i deixeu-ho coure un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi la salsa de tomàquet i el conyac i flamegeu-ho durant un parell de minuts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu un llagostí, una gamba i una vieira fins que quedin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, farciu-les amb el marisc i les verdures i salseu-les amb la salsa americana. Guarniu el plat posant una peça de marisc saltada damunt de cada carxofa.