Carutx

INGREDIENTS

  •          

    INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    12 costelles de porc

    4 orellanes de préssec

    2 llimones

    750 ml moscatell

    10 grans de pebre negre

    3 cardamoms

    1 kg sal grossa

    1 kg sucre

    Agràs

    Gingebre                 

    Créixens blancs

    Cerfull

PREPARACIÓ

  1. Barregem 1 kg de sal grossa, 1 kg de sucre i la ratlladura de dues llimones. Que quedi tot ben integrat.
  2. Tallem el costellam de manera que ens quedin 4 peces de 3 costelles cadascuna. Cobrim el fons d'un atuell amb la barreja de sal, sucre i llimona, hi posem el costellam damunt i ho acabem de cobrir bé amb la barreja. Ha d'estar a la nevera amb aquesta curació durant 12 hores.
  3. Per fer la salsa, el pressegat, posem a coure, a foc baix, 4 orellanes de préssec juntament amb 750 ml de moscatell, el suc de dues llimones, un raig d'agràs, 10 boletes de pebre negre esmicolades, 3 cardamoms espellofats (només hi posarem la grana de dins) i gingebre ratllat. Ha de bullir durant 5 minuts. Després ha d'infusionar, ja fora del foc, tapat, durant 12 hores.  
  4. Rentem les costelles amb aigua mineral, les eixuguem bé i les marquem en una cassola amb oli d'oliva verge extra. Quan estiguin fetes a banda i banda, ho desgreixem amb un raig d'agràs.
  5. Hi afegim el pressegat prèviament escalfat i que faci xup-xup a foc baix durant 25 minuts, anant-ho remullant amb la mateixa salsa.
  6. Ho servim, afegint-hi créixens i cerfull per damunt.