Carrot cake

INGREDIENTS

  • 2 pastanagues d'uns 100 g cada una

  • 40 g de sucre
  • 60 g de farina
  • 50 g de llet
  • 25 g d'oli d'oliva verge
  • 5 g de llevat en pols                       
  • 1 ou
  • 1 polsim de sal

        

    PER ACOMPANYAR

  • Un tros de pinya natural
  • 100 g de nata líquida 35% MG
  • 1 cullerada sopera de coco ratllat 

PREPARACIÓ

  1. Peleu i ratlleu les pastanagues. En peseu 100 grams i reserveu la resta.  
  2. Barregeu els 100 grams de pastanaga, la llet i el sucre, remeneu-ho i poseu-ho en un envàs amb tapa apte per coure al microones. Coeu-ho durant 3 minuts a màxima potència.
  3. Traieu l'envàs del microones, remeneu-ho i afegiu-hi la farina passada prèviament per un colador, l'oli, l'ou, el llevat i un polsim de sal. Remeneu-ho tot plegat, tapeu l'envàs i coeu-lo uns 4 minuts més.
  4. Traieu el recipient del microones, desemmotlleu el pa de pessic resultant i talleu-lo a porcions.
  5. Paral·lelament, talleu la pinya a trossos petits. Poseu-la en un bol i barregeu-la amb la pastanaga ratllada que teníem reservada.
  6. Bateu la nata ben freda amb un batedor fins que agafi volum. Afegiu-hi el coco ratllat i remeneu-ho suaument amb una cullera.
  7. Serviu una porció carrot cake amb una mica de nata batuda amb coco al damunt i poseu-hi al costat l'amanida de pastanaga i pinya. 

 

CONSELLS:

  • Espereu que es refredi abans de menjar el pastís.
  • Podeu aromatitzar-lo amb vainilla, canyella en pols o, si sou més atrevits, amb curri en pols.
  • Podeu jugar a tallar-ho i emplatar-ho de diferents maneres ja que teniu diferents elaboracions en un mateix plat.
  • Podeu canviar la nata batuda per xocolata fosa. 
  • Podeu afegir-hi fruita seca, com ara nous, al pa de pessic perquè tingui un toc cruixent.
  • La pastanaga enriqueix l'elaboració aportant color i fibra al pastís resultant. A més ens aporta dolçor, cosa que fa que puguem reduir el sucre que afegiríem a un pa de pessic normal.
  • Podeu fer servir farina integral per donar-hi un toc més marró i, de passada, aportar-hi més fibra.
  • El microones és una eina de cuina més que ens permet tant escalfar com coure aliments de manera segura. Les ones que produeix fan que l'aigua dels aliments vibrin fins a arribar a escalfar el producte. Les ones en cap moment surten a l'exterior. Òbviament, com qualsevol altre electrodomèstic, hem de tenir cura i utilitzar un microones que es trobi en òptimes condicions i amb envasos aptes per a microones.
Anar al contingut