Carrot cake (Pastís de pastanaga) - Austràlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Peter Gibney, Sitges
INGREDIENTS
- Per a 10 persones:
- 450 g de sucre
- 250 ml d'oli d'oliva
- 4 ous
- 225 g de pastanaga
- 225 g de farina
- 175 g de nous trinxades
- 1 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 1 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta d'espècies mòltes "allspice"
- 1 culleradeta de canyella mòlta
PREPARACIÓ
Escalfeu el forn a 190º.
Peleu i ratlleu les pastanagues molt fines.
En un bol, barregeu-hi el sucre, l'oli, els ous, les pastanagues i les nous. En un altre bol, aboqueu-hi el bicarbonat, el llevat, les espècies, la canyella i la farina (millor si la passeu per un sedàs o colador fi; d'aquesta manera no hi haurà grumolls). Remeneu-ho bé i barregeu el contingut dels dos bols.
Unteu amb mantega un motllo d'uns 23 cm i enfarineu-lo. Aboqueu-hi la barreja i enforneu-ho entre 35 i 45 minuts.
Deixeu refredar el pastís abans de servir-lo.
Peleu i ratlleu les pastanagues molt fines.
En un bol, barregeu-hi el sucre, l'oli, els ous, les pastanagues i les nous. En un altre bol, aboqueu-hi el bicarbonat, el llevat, les espècies, la canyella i la farina (millor si la passeu per un sedàs o colador fi; d'aquesta manera no hi haurà grumolls). Remeneu-ho bé i barregeu el contingut dels dos bols.
Unteu amb mantega un motllo d'uns 23 cm i enfarineu-lo. Aboqueu-hi la barreja i enforneu-ho entre 35 i 45 minuts.
Deixeu refredar el pastís abans de servir-lo.