Carpaccio de peu de porc amb fetge d'ànec

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 3 peus de porc
  • 3 tires d'ànec semicuit
  • 150 g de llenties pardines
  • 1 manat d'herbes
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • sal
  • pebre negre en gra
  • ginebró

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els peus de porc en una olla amb aigua, un ramet d'herbes, una mica de vi blanc, uns quants ginebrons aixafats i pebre negre.
Després desosseu els peus de porc i salpebreu-los. Tot seguit, farciu-los amb una barreta de foie gras i emboliqueu-los amb paper film com si fos un caramel. Deixeu-los refredar a la nevera fins que quedin ben presos. A continuació, escalfeu les llenties, que prèviament haureu cuit amb herbes, porro, pastanaga, api, sal i pebre, en un cassó amb una mica d'aigua. Mentrestant, retireu l'embolcall als peus de porc, talleu-los a llesques ben primes i poseu-los en un plat. Per preparar la vinagreta, poseu oli, sal, pebre i vinagre en un bol, i remeneu-ho una mica. Després escorreu les llenties, poseu-les al plat amb els peus de porc i afegiu-hi la vinagreta al damunt i una mica de foie gras. I per decorar, incorporeu-hi una mica de julivert i un tomàquet pelat sense llavors.
Anar al contingut