Carpaccio de carbassó amb vinagreta d'espelta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Tengo
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Major, Montmeló
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge de cabra es molt ric en calci, i el seu contingut en vitamina D ajuda a que es fixi al ossosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 carbassó
  • 150 g formatge de cabra de pasta tova
  • 2 tomàquets de cor de bou
  • 200 g de ruca
  • Per a la vinagreta:
  • 200 g d'espelta petita en gra
  • 4 filets d'anxova
  • 2 cebes vigatana
  • 15 g de nous
  • oli
  • vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, 24 hores abans, poseu en remull l'espelta. L'endemà feu la cocció de l'espelta amb molta aigua freda, amb una mica de sal, i a foc molt lent uns 30 minuts. Un cop cuita, coleu-la i reserveu-la a la nevera.

A continuació, talleu la ceba a la juliana i confiteu-la en una paella amb poc oli i sal fins que quedi tova, durant uns 30 minuts.

Tot seguit, feu la vinagreta barrejant en un bol l'oli, el vinagre, les nous trinxades petites, les anxoves de l'Escala picades, la ceba confitada i l'espelta en gra.

Finalment, talleu el carbassó a rotllanes primes per fer la base del plat; talleu el tomàquet ben petit; i el formatge, a daus.

I ja per acabar, emplateu el carbassó, repartint-lo bé, ocupant tot el plat, al damunt, poseu-hi el tomàquet tallat petit, col•loqueu-hi a sobre daus de formatge de cabra, amaniu-ho tot amb la vinagreta, acabeu-ho amb unes fulles de ruca i amaniu-les amb una mica d'oli.

Si us ho necessiteu endur en carmanyola, col•loqueu-ho seguint la mateixa disposició dels ingredients.
Anar al contingut