Carbonada de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Bach
INGREDIENTS
- 1 kg de llata de vedella
- 1 kg de cebes
- 1/2 l de cervesa negra
- 1 copeta de vi ranci
- farina i oli
- sal i pebre
- aigua o brou
- herbes aromàtiques: llorer, orenga, farigola Per a l'agredolç:
- aigua
- 1 cullerada de sucre
- 2 cullerades de vinagre
PREPARACIÓ
Salpebreu la carn, enfarineu-la i quan l'oli de la paella estigui calent fregiu-la fins que quedi ben daurada. Reserveu-la.
Tot seguit, coeu la ceba uns 15 minuts i després afegiu-hi el manat d'herbes, la nou moscada, el vi ranci i la cervesa negra; remeneu-ho i deixeu que redueixi. Aleshores incorporeu-hi la carn, aboqueu-hi el brou o l'aigua i deixeu que cogui dunant 1 hora aproximadament. Mentrestant comenceu a fer l'agredolç: poseu l'aigua i una mica de sucre en una paella calenta i remeneu-lo fins que es faci caramel. Afegiu-hi el vinagre i després de remenar-ho aboqueu-ho dins la cassola. Espereu 10 minuts i ja podreu emplatar. Podeu acompanyar-ho amb unes patates bullides i una mica de julivert per donar-hi color.
Tot seguit, coeu la ceba uns 15 minuts i després afegiu-hi el manat d'herbes, la nou moscada, el vi ranci i la cervesa negra; remeneu-ho i deixeu que redueixi. Aleshores incorporeu-hi la carn, aboqueu-hi el brou o l'aigua i deixeu que cogui dunant 1 hora aproximadament. Mentrestant comenceu a fer l'agredolç: poseu l'aigua i una mica de sucre en una paella calenta i remeneu-lo fins que es faci caramel. Afegiu-hi el vinagre i després de remenar-ho aboqueu-ho dins la cassola. Espereu 10 minuts i ja podreu emplatar. Podeu acompanyar-ho amb unes patates bullides i una mica de julivert per donar-hi color.