Caramels de "toffee" i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són un fruit sec molt nutritiu, ric en energia, proteïnes, greixos saludables, vitamines del grup B i minerals com el potassi, el fòsfor o el magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
100 g sucre panela
60 g de nata
50 g de sucre blanc
50 g de pinyons
20 g de llet sencera
15 g de mantega
suc de llima
sal Maldon
romaní
PREPARACIÓ
- Posem en un pot alt 60 g de nata, 20 g de llet sencera i 15 g de mantega. Ho escalfem.
- Hi afegim 100 g de sucre panela, 50 g de sucre blanc i unes fulles de romaní. Ho remenem durant 10 minuts.
- Traiem el romaní i deixem reduir fins a la meitat durant 30 minuts a foc baix sense deixar de remenar a fi de mantenir la temperatura entre 120º i 150º.
- Torrem en una paella sense oli 50 g de pinyons.
- Afegim els pinyons torrats i unes gotes de llima al "toffee" i ho remenem.
- Posem el "toffee" dins el motllo, hi afegim unes escates de sal Maldon per sobre i ho deixem temperar. Després ho portem a la nevera i ho deixem durant 2 hores.
- Traiem el tàper de la nevera i tallem el "toffee" a trossets mida caramel i els emboliquem.