Caputxina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sílvia Llinàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Orquestra, Argentona
INGREDIENTS
- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- 5 cullerades de sucre
- 250 g de llet
- 5 ous
- ratlladura de la pell de 2 taronges
- confitura/melmelada
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la mantega en un cassó. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé.
Quan la farina estigui ben desfeta, aboqueu-hi la llet i deixeu-ho coure fins que quedi una massa ben espessa.
Tot seguit, retireu-la del foc, afegiu-hi els rovells d'ou, el sucre i la ratlladura de taronja, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar una estona.
Mentrestant, bateu les clares amb el batedor fins que estiguin a punt de neu.
A continuació, afegiu-les a la massa, remeneu-ho tot bé i poseu la barreja en un motllo, ja untat amb mantega i enfarinat.
Seguidament, poseu el motllo al forn a 180 graus durant 5 minuts, i després abaixeu el forn a 150 graus i deixeu-ho fins que s'acabi de coure.
Finalment, desemmotlleu el pastís i cobriu-lo amb la confitura.
Quan la farina estigui ben desfeta, aboqueu-hi la llet i deixeu-ho coure fins que quedi una massa ben espessa.
Tot seguit, retireu-la del foc, afegiu-hi els rovells d'ou, el sucre i la ratlladura de taronja, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar una estona.
Mentrestant, bateu les clares amb el batedor fins que estiguin a punt de neu.
A continuació, afegiu-les a la massa, remeneu-ho tot bé i poseu la barreja en un motllo, ja untat amb mantega i enfarinat.
Seguidament, poseu el motllo al forn a 180 graus durant 5 minuts, i després abaixeu el forn a 150 graus i deixeu-ho fins que s'acabi de coure.
Finalment, desemmotlleu el pastís i cobriu-lo amb la confitura.