Capuccino de castanyes amb brou d'au
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Fabes, Sant Celoni
- Informació nutricional -Obre
La castanya, tot i ser un fruit sec, la seva composició nutricional és més semblant a la d'un aliment feculentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 550 g de caldo d'aviram
- 100 g de nata
- 175 g de castanyes torrades
- 50 g de mantega
- 2 castanyes crues
- sal, pebre
- Per fer la mussolina:
- 100 g de pit de pollastre de pagès
- 40 g de clara d'ou
- 15 g de nata
- sal
- pebre blanc
- pebre d'Espelette
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica de mantega fosa salteu les castanyes torrades ja pelades i tallades a trossos. Quan estiguin dauradetes, poseu-les a la Thermomix juntament amb el caldo d'aviram calent i tritureu-ho. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi la nata, la sal i el pebre, remeneu-ho bé amb unes varilles i deixeu-ho bullir. Després, emulsioneu-ho amb el Túrmix afegint-hi una mica més de mantega.
Per fer la mussolina, poseu a la Thermomix el pollastre tallat a trossos, la sal, la clara d'ou, la nata, el pebre d'Espelette i el pebre blanc i tritureu-ho. A continuació, feu unes quenelles amb una cullera, poseu-les dins d'un cassó amb aigua bullint i deixeu-les coure fins que surin.
I ja per acabar, poseu les quenelles al fons d'una gerreta, afegiu-hi la crema de castanya, poseu-hi a sobre l'escuma de la crema i guarniu-ho amb unes làmines de castanya crua.
Per fer la mussolina, poseu a la Thermomix el pollastre tallat a trossos, la sal, la clara d'ou, la nata, el pebre d'Espelette i el pebre blanc i tritureu-ho. A continuació, feu unes quenelles amb una cullera, poseu-les dins d'un cassó amb aigua bullint i deixeu-les coure fins que surin.
I ja per acabar, poseu les quenelles al fons d'una gerreta, afegiu-hi la crema de castanya, poseu-hi a sobre l'escuma de la crema i guarniu-ho amb unes làmines de castanya crua.