Capó del Prat farcit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 1 capó
- 100 g de carn magra
- 100 g de salsitxa
- 50 g de pinyons
- 50 g de prunes
- 50 g de panses
- 2 clares d'ou
- 1 got de vi ranci
- 1 got de conyac
- pa ratllat
- oli d'oliva
- 2 cullerades de llard
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el farcit, en un bol bateu les clares d'ou, afegiu-hi la salsitxa i la carn magra tallades en trossets,
els pinyons, les prunes, les panses i el pa ratllat i remeneu-ho tot fins que quedi ben lligat.
A continuació, farciu el capó, prèviament desossat, cosiu-lo i lligueu-lo amb un cordill. Després, cobriu-lo amb l'oli i el llard i rostiu-lo al forn en una safata. Quan estigui a mitja cocció, afegiu-hi el conyac i el vi ranci i tapeu-lo amb paper d'alumini. Quan ja estigui rostit, traieu-li el cordill, talleu-li les ales i talleu el capó a rodanxes.
I ja per acabar, emplateu els talls i salseu-los amb el suc de la cocció.
els pinyons, les prunes, les panses i el pa ratllat i remeneu-ho tot fins que quedi ben lligat.
A continuació, farciu el capó, prèviament desossat, cosiu-lo i lligueu-lo amb un cordill. Després, cobriu-lo amb l'oli i el llard i rostiu-lo al forn en una safata. Quan estigui a mitja cocció, afegiu-hi el conyac i el vi ranci i tapeu-lo amb paper d'alumini. Quan ja estigui rostit, traieu-li el cordill, talleu-li les ales i talleu el capó a rodanxes.
I ja per acabar, emplateu els talls i salseu-los amb el suc de la cocció.