Capipota de closques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un 75% del marisc amb closca és aigua, però tot i així aporta molts minerals com el fòsfor, el potassi, el calci, el sodi, el magnesi, el ferro i el iode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    12 canyuts      

    10 musclos     

    10 cloïsses

    10 caixetes  

    8 ostres  

    2 xoricets

    1 l de brou de carn

    25 avellanes torrades

    25 ametlles torrades

    4 torradetes de pa

    2 tomàquets

    1 presa de xocolata

    1 gra d'all

    1 pebrot de Caiena

    1 fulla de llorer

    1 branca de farigola

    1 llima

    julivert

    menta

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar una olla amb un parell de dits d'aigua. Un cop bulli, posem les ostres a la vaporadora i les anem traient a mesura que s'obrin. Les buidem i les posem en un bol gros, amb un raig d'oli perquè no s'assequin. Fem la mateixa operació amb els musclos, les cloïsses, les caixetes i els canyuts, per separat.
  2. Un cop estiguin tots cuits, colem el suc dels mol·luscs i l'incorporem dins del mateix bol.
  3. Posem un pot al foc amb 1 l de brou de carn i fem que es redueixi a la meitat. El brou l'haurem fet amb ossos i tendons de vedella, pollastre i verdures, uns 50 minuts a l'olla exprés.
  4. Pelem i tallem els xoricets, a mida ben menuda.
  5. Posem una cassola al foc. Hi rostim un gra d'all aixafat, una fulla de llorer, un branquilló de farigola, un raig d'oli, el xoricet tallat i un pebrot de Caiena.
  6. Quan tinguem el xoricet rostit, hi aboquem la reducció gelatinosa del brou i hi colem el suc de les closques que teníem en el seu bol.
  7. Fem una picada amb 25 avellanes torrades, 25 ametlles torrades, quatre torradetes, julivert, 1 presa de xocolata a bocins. Quan estigui ben molt, ho incorporem a la cassola i ho barregem perquè vagi actuant i ho vagi espessint.
  8. Afegim els mol·luscs a la cassola, tallem els més grossos.
  9. Socarrimem la pell dels tomàquets amb un bufador, els pelem i els tallem a dauets. Els posem en un plat amb unes gotes de llima al damunt.
  10. Piquem una mica de menta i l'afegim al plat dels tomàquets.
  11. Ho emplatem amb l'amanit de tomàquet i menta i una mica de ratlladura de llima per sobre.
Anar al contingut