Capipota amb mantega negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la capipota:
- 400 g de capipota
- sal i pebre en gra
- una cabeça d'alls
- farigola i fulla de llorer
- Per al puré de patata i cigrons:
- 150 g de patates del bufet
- 150 de cigrons cuits
- 60 g de nata
- 90 g de mantega
- Per a la mantega negra
- 80 g de mantega
- 60 g de tomàquet sec
- 20 g de tàperes
- 20 g de vinagre Cabernet
- Per a la pasta de cafè
- 80 g de pasta d'avellana
- 40 g de mantega negra
- 50 g de cafè exprés
- sal i sucre
- una llesca de pa
PREPARACIÓ
Bulliu el capipota en un cassó amb aigua, all, farigola i llorer. Quan estigui cuit, traieu-ne les herbes.
Mentrestant, desfeu la mantega en un cassó fins que tingui un color fosc. Després, afegiu-hi les tàperes, el tomàquet i el vinagre, i remeneu-ho. A continuació, afegiu el capipota dins del cassó i torneu-ho a remenar.
Per fer el puré de patates i cigrons, bulliu les patates pelades i tallades i els cigrons en un cassó amb aigua. Retireu l'aigua, afegiu-hi la nata i la mantega fosa i aixafeu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla.
Per fer la pasta de cafè, barregeu la pasta d'avellana amb el cafè, la mantega negra, la sal i el sucre en un bol. Quan ho tingueu ben remenat, unteu-ho sobre una llesca de pa torrat.
I ja per acabar, emplateu el capipota al mig del plat i poseu-hi el puré i la torrada al voltant.
Mentrestant, desfeu la mantega en un cassó fins que tingui un color fosc. Després, afegiu-hi les tàperes, el tomàquet i el vinagre, i remeneu-ho. A continuació, afegiu el capipota dins del cassó i torneu-ho a remenar.
Per fer el puré de patates i cigrons, bulliu les patates pelades i tallades i els cigrons en un cassó amb aigua. Retireu l'aigua, afegiu-hi la nata i la mantega fosa i aixafeu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla.
Per fer la pasta de cafè, barregeu la pasta d'avellana amb el cafè, la mantega negra, la sal i el sucre en un bol. Quan ho tingueu ben remenat, unteu-ho sobre una llesca de pa torrat.
I ja per acabar, emplateu el capipota al mig del plat i poseu-hi el puré i la torrada al voltant.