Capipota amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Raquel Grivé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La taverna d'en Grivé, Granollers
INGREDIENTS
- 2 peus de vedella desossats
- 1/2 careta de vedella neta de greixos
- 100 g de cigrons cuits
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa de rom
- 1 branqueta de farigola
- oli i sal
- 1/2 l de brou de vedella
- Per a la picada:
- 20 g de pinyons
- 1 crostó de pa
- 1 all
- una punta de bitxo
PREPARACIÓ
Talleu els peus i la careta de vedella, poseu-los en una plata de forn i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.
Després, afegiu-hi una copa de rom i deixeu-los coure 15 minuts més.
Mentrestant, sofregiu les verdures tallades i la farigola en una cassola amb oli. Després, incorporeu-hi la careta i els peus ja cuits, l'aigua de bullir els cigrons i el brou de vedella calent i deixeu-ho coure tot junt durant una hora o una hora i mitja.
Per fer la picada, fregiu en una paella amb oli el crostó de pa, l'all picat, els pinyons i el bitxo. Un cop enrossit, tritureu-ho tot en un morter.
A continuació, afegiu a la cassola la picada i els cigrons cuits i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. Finalment rectifiqueu el plat de sal i pebre i ja podreu emplatar-ho.
Després, afegiu-hi una copa de rom i deixeu-los coure 15 minuts més.
Mentrestant, sofregiu les verdures tallades i la farigola en una cassola amb oli. Després, incorporeu-hi la careta i els peus ja cuits, l'aigua de bullir els cigrons i el brou de vedella calent i deixeu-ho coure tot junt durant una hora o una hora i mitja.
Per fer la picada, fregiu en una paella amb oli el crostó de pa, l'all picat, els pinyons i el bitxo. Un cop enrossit, tritureu-ho tot en un morter.
A continuació, afegiu a la cassola la picada i els cigrons cuits i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. Finalment rectifiqueu el plat de sal i pebre i ja podreu emplatar-ho.