Cap de vedella amb vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 600 g de cap de vedella (mig cuit)
- 1 ceba mitjana
- 1 porro
- farigola
- llorer
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre
- 1 culleradeta de mostassa
- cerfull, cebollí i estragó
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Comenceu posant en una cassola amb aigua el llorer, la farigola, el cap de vedella, la ceba i el porro tallats i la sal.
Deixeu-ho coure 1 hora i després reserveu la vedella perquè se us refredi. Tot seguit, col.loqueu-la damunt de paper film per donar-li forma i doneu-li les voltes que faci falta perquè us quedi ben cilíndric. Poseu-ho a la nevera a refredar. Mentrestant prepareu la vinagreta. En un bol poseu-hi la mostassa, les herbes (el cebollí, l'estragó i el cerfull) tallades ben fines, i mentre ho remeneu afegiu-hi el vinagre, el pebre, la sal i l'oli d'oliva. Treieu la vedella de la nevera quan estigui ben freda i talleu-la a làmines ben fines. Aneu-la col.locant al plat i salpebreu-la. Serviu-ho amb la vinagreta i acabeu-hi de donar el toc de color amb una mica d'amanida. Llibre: "El gran llibre de la cuina catalana", de Josep Lladonosa. Editorial Empúries
Deixeu-ho coure 1 hora i després reserveu la vedella perquè se us refredi. Tot seguit, col.loqueu-la damunt de paper film per donar-li forma i doneu-li les voltes que faci falta perquè us quedi ben cilíndric. Poseu-ho a la nevera a refredar. Mentrestant prepareu la vinagreta. En un bol poseu-hi la mostassa, les herbes (el cebollí, l'estragó i el cerfull) tallades ben fines, i mentre ho remeneu afegiu-hi el vinagre, el pebre, la sal i l'oli d'oliva. Treieu la vedella de la nevera quan estigui ben freda i talleu-la a làmines ben fines. Aneu-la col.locant al plat i salpebreu-la. Serviu-ho amb la vinagreta i acabeu-hi de donar el toc de color amb una mica d'amanida. Llibre: "El gran llibre de la cuina catalana", de Josep Lladonosa. Editorial Empúries