Canelons de fonda

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ester Pagès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 16 plaques de pasta de canelons
  • 1 l de llet fresca
  • 60 g de farina
  • 25 g de formatge ratllat
  • 40 g de mantega
  • Per al farciment:
  • 100 g de vedella d'estofar
  • 200 g de coll de porc
  • 1 cervell
  • 1 fetge de pollastre
  • 1 botifarra crua
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 cebes mitjanes
  • oli
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en remull les plaques de pasta de canelons.

Per fer la beixamel, poseu la llet a bullir en un cassó. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i una mica de sal, remeneu-ho bé, i quan torni a arrencar el bull la beixamel ja estarà a punt.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba en juliana. Quan estigui rossa, poseu-la en una cassola juntament amb els tomàquets, prèviament escaldats, pelats i tallats a quarts, i reserveu-ho.

Tot seguit, en una paella amb oli fregiu la carn de vedella, de porc, el fetge, el cervell i la botifarra. Quan estigui tot ros, poseu-ho a la cassola de la ceba i el tomàquet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure al forn a foc suau durant dues hores. Després, passeu la carn, que ja estarà pràcticament desfeta, per la picadora, poseu-la en un bol, afegiu-hi una mica de beixamel i remeneu-la bé.

Finalment, farciu les plaques de pasta amb la carn picada, emboliqueu els canelons, poseu-ne 4 a cada plat, cobriu-los amb beixamel, poseu-hi formatge ratllat i uns dauets de mantega per sobre i gratineu-los al forn.

I ja per acabar, ja podeu servir els canelons gratinats.
Anar al contingut