Canelons de bolets i nous

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets, aliments de temporada per excel·lència, estan classificats nutricionalment dins el grup de les verdures, són rics en aigua i en minerals i pobres en energia i greixos. El fet que estiguin deshidratats en concentra els nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    12 plaques de canelons  

  • 200 g ceps
  • 200 g rossinyols
  • 200 g ceba rossa
  • 175 parmesà
  • 125 g nous
  • 10 avellanes
  • 90 g de blat precuit
  • 500 g beixamel
  • 1 cullerada de cep en pols
  • 1 gra d'all
  • Farigola
  • Romaní
  • Ratafia
  • Pebre
  • Sal
  •  

PREPARACIÓ

  1. Bullim el blat amb 500 ml d'aigua i un polsim de sal, durant 10 minuts.
  2. Saltem els bolets amb un raig d'oli i un farcell de farigola i romaní. Hi afegim un gra d'all, tallat ben menut. Hi afegim també el blat bullit, ho barregem i ho seguim saltant. Hi posem la ceba que ja tindrem rossa, ho salpebrem i que vagi fent.
  3. Hi aboquem un raig de ratafia i en deixem evaporar l'alcohol. Hi afegim les nous, picades a una mida irregular, una cullerada de cep en pols, ho saltem una mica més i ho reservem.
  4. Bullim les plaques de caneló durant uns 8 minuts. Les assequem damunt un drap, obertes una al costat de l'altra, les omplim amb la farsa i les tanquem, embolicant-les.
  5. Omplim una safata de forn cobrint-ne el fons amb beixamel. A sobre, hi posem els canelons, amb el plec cara amunt, una altra capa de beixamel, el parmesà ratllat i les avellanes picades.
  6. Ho gratinem a 220º durant 5 minuts.