Canelons de bolets amb tòfona i foie

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Recepta de Gabriel Serra Fillat, del restaurant de l'Hotel Terradets (Cellers, Pallars Jussà)
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 16 fulls de pasta de canelons
  • 40 g de foie
  • 20 g de rossinyolics
  • 20 g de ceps
  • 20 g de rovellons
  • 5 g de tòfona (negra, preferiblement)
  • 1 porro
  • Ceba
  • 50 g de mantega
  • 50 g de farina
  • Caldo de bolets
  • 100 ml de nata líquida
  • 800 ml de beixamel
  • oli d'oliva
  • pebre blanc
  • sal

PREPARACIÓ

1. Netegeu els bolets, talleu-los petits i reserveu-los.
2. Sofregiu en un cassó el porro i la ceba i afegiu-hi els rossinyolics, els ceps i els rovellons.
3. Mentre es couen els bolets, en una altra cassola, poseu la mantega i la farina a parts iguals.
4. Incorporeu-hi els bolets sofregits i el brou de bolets que haureu preparat prèviament fent bullir els bolets durant mitja hora i deixant-los reposar a dins 10 minuts més. Per suavitzar aquest farciment podeu afegir-hi una mica de nata líquida. Un cop acabat el farcit, deixeu-lo reposar 2 hores (a la nevera) perquè agafi cos.
5. Bulliu les fulles de pasta durant uns 10 minuts, escorreu-les i deixeu-les refredar.
6. A continuació farciu-les amb la massa que hem preparat i afegiu-hi un trosset de foie. Enrotlleu-les i col·loqueu-les en una safata untada amb una mica de mantega o un rajolí d'oli perquè no s'hi enganxin, i escalfeu els canelons al forn.
7. Un cop calents, poseu-hi la beixamel i el toc final... una mica de tòfona ratllada
pel damunt.
Anar al contingut