Canelons cruixents de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 4 oblees de pasta brick
- 40 g de mantega
- 1/2 pollastre gros i el fetge
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 3 grans d'all
- sal, pebre i oli d'oliva
- 50 g de parmesà
- Per a la salsa:
- 1/2 l de brou de pollastre
- 25 g de farina
- 25 g de mantega
- 200 g de fetge gras
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el pollastre salpebrat, la pastanaga, la ceba, els tomàquets, els alls i el fetge en una safata de forn amb oli abundant i deixeu-ho rostir al forn.
Quan ja estigui rostit, tritureu el pollastre, desossat, a la Thermomix.
Per fer la beixamel, poseu en un cassó la mantega i la farina i remeneu-ho bé. Quan tingueu una pasta homogènia, afegiu-hi el brou de pollastre i deixeu-lo reduir. Seguidament, poseu-hi una mica de fetge gras, la sal i el pebre i remeneu-ho bé. Finalment, tritureu-ho tot amb el túrmix fins a obtenir una beixamel ben fina.
A continuació, talleu la pasta brick a quadres, farciu-los amb el pollastre triturat, enrotlleu-los, poseu-los en una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 200 graus.
Mentrestant, en una paella ben calenta daureu un tall de fetge gras.
I ja per acabar, emplateu els canelons, poseu-hi el tall de fetge gras a sobre, salseu-ho tot amb la beixamel i guarniu el plat amb una mica de parmesà ratllat.
Quan ja estigui rostit, tritureu el pollastre, desossat, a la Thermomix.
Per fer la beixamel, poseu en un cassó la mantega i la farina i remeneu-ho bé. Quan tingueu una pasta homogènia, afegiu-hi el brou de pollastre i deixeu-lo reduir. Seguidament, poseu-hi una mica de fetge gras, la sal i el pebre i remeneu-ho bé. Finalment, tritureu-ho tot amb el túrmix fins a obtenir una beixamel ben fina.
A continuació, talleu la pasta brick a quadres, farciu-los amb el pollastre triturat, enrotlleu-los, poseu-los en una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 200 graus.
Mentrestant, en una paella ben calenta daureu un tall de fetge gras.
I ja per acabar, emplateu els canelons, poseu-hi el tall de fetge gras a sobre, salseu-ho tot amb la beixamel i guarniu el plat amb una mica de parmesà ratllat.