Caneló de rostit amb beixamel trufada

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Lorenzo Ramos. Restaurant Cuynes. Granollers
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • PER AL FARCIMENT:

  • 4 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • pollastre
  • 1kg cap de llom
  • jarret de vedella
  • cansalada fresca
  • 1 fetge de pollastre
  • Oli
  • Vi ranci
  • Pa
  • Pasta de caneló

    PER FER LA BEIXAMEL TRUFADA:

  • 45 g de mantega
  • 45 g de farina
  • 10 g de sal
  • 1 l de llet
  • 1 tòfona

PREPARACIÓ

Per fer els canelons amb tòfona, primer rostim la carn en una cassola amb oli, fins que quedi ben rossa. Hi afegim la ceba tallada a quarts, la pastanaga i el porros i ho sofregim tot junt. Hi aboquem el vi ranci i ho deixem coure a foc lent i amb la cassola tapada unes 3 hores. Finalment, hi afegim el pa, passem la massa per la picadora i ja tindrem a punt el farciment dels canelons. Bullir la pasta i facir els canelons. 

Per fer la beixamel, posem la mantega en una cassola i hi afegim la farina. Ho remenem i deixem que es cogui fins que s'enrosseixi. Uns cinc minuts. Després hi afegim la llet que hem bullit prèviament. Ho continuem remenant perquè no faci grumolls. Quan la beixamel estigui lligada, hi afegim la sal i hi ratllem la tòfona, que hi donarà gust.

Finalment, posem el caneló amb la beixamel en una safata que pugui anar al forn, hi afegim el formatge ratllat per sobre i el gratinem (uns 5 o 7 minuts). I ja el podem servir.


 
Anar al contingut