Caneló de poma i botifarra dolça

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Mirko Carturan
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
  • 2 pomes
  • 1 ceba picada
  • 2 grans d'all
  • 2 botifarres dolces
  • 250 ml de vi ranci
  • 250 ml de caldo de verdures
  • Farigola per al farcit
  • Una mica de farina i mantega

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir una olla amb aigua i sal.
  2. Tallem les pomes amb una mandolina tan fines com puguem, les escaldem uns 5 segons i les posem amb aigua i gel.
  3. Per fer el farcit, sofregirem a foc lent la ceba i l'all amb una mica de farina perquè es lligui. Un cop daurat, hi afegim la botifarra.
  4. Un cop rostida, hi afegim la meitat del vi ranci i la meitat del caldo, ho deixem reduir al màxim i ho deixem refredar.
  5. Per muntar el caneló, posem al taulell paper film i a sobre hi fem una base amb la poma que hem escaldat i la deixem reposar un dia si pot ser, si no una hora, hora i mitja perquè la poma agafi elasticitat.
  6. Un cop passada aquesta estona, afegim a sobre la base de la poma, el farcit de la botifarra. S'enrotlla amb l'ajuda del paper film, com si enrotlléssim un caneló de pasta.  
  7. Es posa al forn uns 6 minuts a 185ºC.
  8. En una paella molt calenta posem l'altra meitat del vi ranci i l'altra meitat del caldo de verdures i la farigola. Ho reduim fins que quedi una salsa. La lliguem amb una mica de mantega i l'escampem per sobre el caneló que ja estarà calent del forn.
Anar al contingut