Caneló de bou Wagyu en tàrtar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Abellán
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bravo, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn Wagyu te el doble de contingut en greixos mono i poli insaturats que de saturats, fent que sigui una carn molt més saludableAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES
  • 600 g de bou wagyu
  • 50 g de tàperes
  • 50 g de cogombrets en vinagre
  • 50 g de xalota
  • 1,5 cullerades de mostassa de Dijon
  • salsa Lea&Perrins
  • 2 rovells d'ou
  • 100 g d'oli d'oliva verge extra
  • tabasco
  • xerès sec
  • sal i pebre
  • Per fer les làmines d'alvocat:
  • 3 alvocats al punt
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

  1. Per començar, piqueu el filet de bou wagyu, amb l'ajuda d'un ganivet, en dauets petits. Seguidament, piqueu també les tàperes, els cogombres en vinagre i la xalota i reserveu-ho.
  2. A continuació, poseu en un bol els rovells d'ou, la sal, la mostassa i el pebre, emulsioneu-ho amb unes varetes i aneu-hi abocant l'oli a poc a poc fins que quedi lligat. Després, afegiu-hi la carn, les verduretes, dues cullerades petites de salsa perrins, dues gotes de tabasco, unes gotes de xerès i reserveu-ho.
  3. Mentre la carn s'amara de tots els gustos, talleu els papers d'estrassa en rectangles d'uns 15x10 cm aproximadament, esteneu-los a la taula i pinteu-los amb oli de gira-sol.
  4. Per fer els canelons, obriu els alvocats a quarts i traieu-ne el pinyol i la pell. Feu làmines amb un pelador de patates i col·loqueu-les a sobre del paper d'estrassa sobreposant-ne unes damunt les altres perquè no quedi cap espai buit. Després, faciu-ho com si fos un caneló, posant el bistec tàrtar al mig i emboliqueu-lo amb la base d'alvocat amb l'ajuda del paper.
  5. I ja per acabar, talleu el caneló en dos trossos i serviu-lo.
Anar al contingut