Caneló d'albergínia i mató

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Adelf Morales
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Topik, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mató és el formatge que aporta més greixos i caloriesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per fer el mató:
  • 1l de llet de cabra
  • 1 llimona (el suc)
  • Per al caneló:
  • 1 albergínia
  • 100 g de mató de cabra
  • 1 c/s de salsa de sèsam
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • germinats
  • sal en escates
  • sal i pebre
  • Per a la vinagreta:
  • 1 c/s de salsa de soja
  • 1 c/s de mel
  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per fer el mató de cabra, poseu un cassó al foc amb la llet. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el suc de llimona i deixeu que es talli la llet, uns 4 minuts. Quan se separi el sèrum de la matèria sòlida, apagueu el foc, coleu-ho i deixeu-ho a la nevera.

A continuació, prepareu una safata de forn coberta amb paper de forn, talleu l'albergínia amb la pell de llarg, en talls ben fins, col·loqueu-los a la safata del forn, ruixeu-ho pel damunt amb una mica d'oli d'oliva, tireu-hi sal i pebre i coeu-ho al forn a 160º uns 15 minuts, fins que agafi color.

Per fer el farciment, barregeu en un bol el mató, la salsa de sèsam, sal i pebre.

Tot seguit, estireu les làmines d'albergínia l'una al costat de l'altra, i una mica superposades, poseu el farciment en un costat i enrotlleu-lo donant-li forma de caneló circular.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva, la mel i la salsa de soja i remeneu-ho bé.

Finalment, amaniu els germinats amb la vinagreta.

I ja per acabar, serviu el caneló amb la salsa per sobre, una mica de sal en escates i unes quantes fulles de germinats.
Anar al contingut