Canana amb tinta

INGREDIENTS

  • 1 quilo de cananes

    3 cebes de Figueres

    1 porro

    1 pebrot verd

    1 gra d'all

    tomàquet concentrat

    4 nyores

    oli d'oliva verge extra

    sal

    1 fulla de llorer

    2 copes de vi blanc

    1 bosseta de tinta

    aigua mineral

    julivert

PREPARACIÓ

1.- Netegem i tallem les cananes a mida mossegada. En tallem els tentacles i les aletes per la meitat, i el cos a rodelles.

2.- Saltem les cananes a la paella amb una mica d'oli.

3.- Un cop estigui ben rossa, ho retirem i, a la mateixa paella, hi tirem la ceba, el pebrot, el porro i l'all.

4.- Quan estigui tot enrossit, hi aboquem la copa de vi. Abaixem el foc i ho deixem que faci xup-xup a foc lent uns 40 minuts.

5.- Hi tirem una altra copa de vi blanc als 20 minuts.

6.- Hi afegim el tomàquet concentrat i la polpa de les nyores (que haurem hidratat prèviament 60 minuts en aigua tèbia), un got d'aigua, la tinta i el llorer. Ho deixem fent xup-xup 30 minuts. Si veiem que queda ressec hi afegirem un got d'aigua.

7.- Traiem la fulla de llorer i ho triturem tot.

8.- Passem la salsa a la paella amb un got més d'aigua. Hi posem el calamar i deixem que cogui durant 30 o 40 minuts.

9.- Finalment, ho deixem reposar un parell d'hores. Ho rematem afegint-hi julivert picat per sobre.

Anar al contingut