Calent i fred de figues amb whisky
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Christian Zanchetta
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aquarius, Escaldes (Engordany)Andorra
INGREDIENTS
- 12 figues fresques
- 90 g de sucre
- 50 g de mantega
- 1 copa de whisky
- Per al gratinat:
- 2 rovells d'ou
- 60 g de sucre
- 120 g de nata muntada
- 2 cullerades de whisky
- gelat de whisky
PREPARACIÓ
Per començar, pinteu l'interior d'un recipient amb mantega desfeta, poseu-hi a dins una mica de sucre i les figues tallades per la meitat.
Cobriu-ho amb whisky i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores. Després, deixeu-les coure al foc fins que el líquid s'evapori.
Mentrestant, poseu els rovells i el sucre en un bol i bateu-ho tot fins que comenci a posar-se de color blanc. Tot seguit, incorporeu-hi una mica de whisky i la nata muntada. Remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu les figues formant un cercle, aboqueu-hi la barreja d'ous per sobre i gratineu-ho al forn. Finalment, guarniu el plat amb una bola de gelat de whisky.
Cobriu-ho amb whisky i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores. Després, deixeu-les coure al foc fins que el líquid s'evapori.
Mentrestant, poseu els rovells i el sucre en un bol i bateu-ho tot fins que comenci a posar-se de color blanc. Tot seguit, incorporeu-hi una mica de whisky i la nata muntada. Remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu les figues formant un cercle, aboqueu-hi la barreja d'ous per sobre i gratineu-ho al forn. Finalment, guarniu el plat amb una bola de gelat de whisky.