Caldo de Nadal amb carn d'olla al moment
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Serra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 l de caldo de Nadal
- 100 g de cigrons cuits
- 1 pastanaga
- 100 g de botifarra negra
- 3 fulles de col d'hivern
- Per a la pilota:
- 75 g de porc
- 75 g de vedella
- 1 ou
- all i julivert
- 1 llesca de pa
- 1/2 got de nata líquida
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el pa en remull amb la nata líquida.
Per fer la pilota, poseu les carns picades en un bol juntament amb el pa remullat, l'all i el julivert picat, l'ou, la sal i el pebre, barregeu-ho bé amb les mans fins que quedi una massa homogènia, feu quatre pilotetes d'uns 35 grams i reserveu-les.
A continuació, poseu el caldo a bullir en una olla.
Mentrestant, talleu la pastanaga a daus i la col en juliana, afegiu-les al caldo juntament amb els cigrons i deixeu-ho bullir uns 5 o 6 minuts. Després, retireu l'olla del foc, coleu-ho i reserveu les dues coses en calent.
Tot seguit, talleu la botifarra negra en talls de dos dits de gruix i enrossiu-la en una paella ben calenta per les dues bandes, fins que s'hi faci una crosta.
I ja per acabar, poseu la pastanaga, la col, els cigrons i la botifarra en un plat fons i aboqueu-hi el caldo amb una gerreta.
Per fer la pilota, poseu les carns picades en un bol juntament amb el pa remullat, l'all i el julivert picat, l'ou, la sal i el pebre, barregeu-ho bé amb les mans fins que quedi una massa homogènia, feu quatre pilotetes d'uns 35 grams i reserveu-les.
A continuació, poseu el caldo a bullir en una olla.
Mentrestant, talleu la pastanaga a daus i la col en juliana, afegiu-les al caldo juntament amb els cigrons i deixeu-ho bullir uns 5 o 6 minuts. Després, retireu l'olla del foc, coleu-ho i reserveu les dues coses en calent.
Tot seguit, talleu la botifarra negra en talls de dos dits de gruix i enrossiu-la en una paella ben calenta per les dues bandes, fins que s'hi faci una crosta.
I ja per acabar, poseu la pastanaga, la col, els cigrons i la botifarra en un plat fons i aboqueu-hi el caldo amb una gerreta.