Caldereta de rap amb navalles i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavi Tranque
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ovic, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 talls de rap
- 4 carxofes
- 12 navalles
- 4 gambes
- 4 tomàquets
- 4 patates
- all, julivert
- 2 cullerades de farina
- 1 l de fumet
- 2 cebes
- 1 copa de vi blanc
- sal i oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu la ceba tallada a tires en una paella amb oli fins que quedi ben fosca.
Mentrestant, enrossiu el rap i les gambes en una paella amb oli ben calent.
A continuació, en una altra paella amb oli, sofregiu les patates pelades i tallades rodones, el tomàquet escaldat, pelat i sense llavors, i l'all i el julivert picats i macerats en oli d'oliva verge. Quan es comenci a enrossir, afegiu-hi les carxofes netes i tallades, la ceba confitada, la farina i el vi blanc, i deixeu-ho reduir. Tot seguit, aboqueu-hi el fumet calent, les gambes, el rap i les navalles. Deixeu-ho coure tapat durant 4 o 5 minuts i ja podreu emplatar-ho.
Mentrestant, enrossiu el rap i les gambes en una paella amb oli ben calent.
A continuació, en una altra paella amb oli, sofregiu les patates pelades i tallades rodones, el tomàquet escaldat, pelat i sense llavors, i l'all i el julivert picats i macerats en oli d'oliva verge. Quan es comenci a enrossir, afegiu-hi les carxofes netes i tallades, la ceba confitada, la farina i el vi blanc, i deixeu-ho reduir. Tot seguit, aboqueu-hi el fumet calent, les gambes, el rap i les navalles. Deixeu-ho coure tapat durant 4 o 5 minuts i ja podreu emplatar-ho.