Caldereta de rap amb navalles i carxofes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavi Tranque
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ovic, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de rap
  • 4 carxofes
  • 12 navalles
  • 4 gambes
  • 4 tomàquets
  • 4 patates
  • all, julivert
  • 2 cullerades de farina
  • 1 l de fumet
  • 2 cebes
  • 1 copa de vi blanc
  • sal i oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu la ceba tallada a tires en una paella amb oli fins que quedi ben fosca.
Mentrestant, enrossiu el rap i les gambes en una paella amb oli ben calent.

A continuació, en una altra paella amb oli, sofregiu les patates pelades i tallades rodones, el tomàquet escaldat, pelat i sense llavors, i l'all i el julivert picats i macerats en oli d'oliva verge. Quan es comenci a enrossir, afegiu-hi les carxofes netes i tallades, la ceba confitada, la farina i el vi blanc, i deixeu-ho reduir. Tot seguit, aboqueu-hi el fumet calent, les gambes, el rap i les navalles. Deixeu-ho coure tapat durant 4 o 5 minuts i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut