Caldereta amb gambes de Vilanova

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Negrefum, Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

INGREDIENTS

  • 800 g de gambes
  • 120 g d'arròs
  • 2 grans d'all
  • 50 g d'ametlla
  • 50 g d'avellanes
  • julivert
  • 400 g de tomàquet ratllat natural
  • 1 pebrot verd italià
  • 50 ml de vi blanc
  • 800 ml de fumet
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol un gra d'all, el julivert picat, les ametlles i les avellanes i tritureu-ho amb el morter.

Quan estigui tot ben picat, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé i reserveu-ho.A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all laminat i el pebrot picat.

Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt.

Quan hagi reduït, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, cobriu-lo amb el fumet, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-lo coure durant 10 minuts.

Seguidament, afegiu-hi la picada i les gambes senceres i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les gambes a sobre.
Anar al contingut