Caldereta amb gambes de Vilanova
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Negrefum, Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
INGREDIENTS
- 800 g de gambes
- 120 g d'arròs
- 2 grans d'all
- 50 g d'ametlla
- 50 g d'avellanes
- julivert
- 400 g de tomàquet ratllat natural
- 1 pebrot verd italià
- 50 ml de vi blanc
- 800 ml de fumet
- 50 ml d'oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol un gra d'all, el julivert picat, les ametlles i les avellanes i tritureu-ho amb el morter.
Quan estigui tot ben picat, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé i reserveu-ho.A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all laminat i el pebrot picat.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt.
Quan hagi reduït, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, cobriu-lo amb el fumet, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-lo coure durant 10 minuts.
Seguidament, afegiu-hi la picada i les gambes senceres i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les gambes a sobre.
Quan estigui tot ben picat, afegiu-hi el vi blanc, remeneu-ho bé i reserveu-ho.A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all laminat i el pebrot picat.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt.
Quan hagi reduït, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, cobriu-lo amb el fumet, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-lo coure durant 10 minuts.
Seguidament, afegiu-hi la picada i les gambes senceres i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les gambes a sobre.