Calçots confitats amb salsa de calçots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tomàs Cuadrado
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Tomàs, Terrassa
INGREDIENTS
- 24 calçots
- 1 got d'oli d'oliva
- sal i sucre
- aigua
- Per a la salsa de calçots:
- 5 o 6 tomàquets madurs
- 3 o 4 grans d'all
- 1 nyora
- ametlles i avellanes torrades
- 1 llesca de pa torrat
- vinagre
- pebre vermell i pebre negre
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, sobre el paper d'alumini untat amb oli, poseu-hi els calçots nets, amaniu-los amb una mica d'oli, sal i aigua i emboliqueu-los amb el paper.
A continuació, poseu-los en una safata al forn durant 15 o 20 minuts a 250 graus. Després, retireu-los del forn, desemboliqueu-los i reserveu-los.
Per fer la salsa de calçots, escaliveu al forn els tomàquets, els alls i la nyora, durant 10 minuts a 180 graus. Tot seguit, poseu en un bol les ametlles i les avellanes torrades, el pa torrat, el vinagre, el pebre vermell, el pebre negre, l'oli, la sal, la nyora, els alls i els tomàquets tallats a trossos i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els calçots sobre un fons de salsa.
A continuació, poseu-los en una safata al forn durant 15 o 20 minuts a 250 graus. Després, retireu-los del forn, desemboliqueu-los i reserveu-los.
Per fer la salsa de calçots, escaliveu al forn els tomàquets, els alls i la nyora, durant 10 minuts a 180 graus. Tot seguit, poseu en un bol les ametlles i les avellanes torrades, el pa torrat, el vinagre, el pebre vermell, el pebre negre, l'oli, la sal, la nyora, els alls i els tomàquets tallats a trossos i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els calçots sobre un fons de salsa.