Calçotada de corbina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Guillem
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pensió Lleida - Lo mam, Segur de Calafell (Tarragona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba en general és ric en vitamines i minerals. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques i digestives. El calçot s'ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerígens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 calçots escalivats
  • 4 cullerades de salsa de romesco
  • 4 filets de corbina de 150 g
  • escarola
  • farigola
  • carn d'olla (jarret de vedella, cansalada, pollastre, botifarra negra, xai...)
  • oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, cobriu un motllo amb paper film, poseu-hi capes de carn d'olla tallada a trossets, emboliqueu-ho amb el film, premeu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.
Seguidament, desemmotlleu-ho, traieu-li el paper film, talleu-ho a dauets i salteu-los en una paella amb una mica d'oli fins que quedin dauradets.Tot seguit, en una paella amb l'oli ben calent salteu la corbina, ja salpebrada, durant uns minuts. Després, deixeu-la coure al forn durant 8 minuts més a 160 graus.I ja per acabar, poseu el romesco al centre del plat, poseu-hi els calçots, pelats i tallats a trossos, i la corbina a sobre, i guarniu el plat amb l'escarola, els dauets de carn d'olla, la farigola i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva.
Anar al contingut