Calamarsets farcits de ceba i pernil ibèric

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Vicente
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Àpat, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és font de iode, la ceba de magnesi i el pernil de zinc, tots ells, minerals imprescindibles en el creixement mental i físicAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 calamarsets
  • 1 manat de cebes tendres
  • 100 g de pernil ibèric
  • 2 alls tendres
  • julivert
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per al trinxat de patates del suquet:
  • 1 l de brou de peix de roca vermell
  • 5 patates
  • 1 all
  • uns brins de safrà
  • julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer el trinxat, poseu en un cassó el brou de peix, l'all pelat, el safrà i les patates tallades a rodanxes i deixeu-ho coure durant 20 minuts.

Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi una mica de julivert picat i aixafeu-ho tot amb una forquilla. Per fer el farcit, en una paella amb oli sofregiu la ceba tendra picada i l'all tendre picat durant un parell de minuts i, seguidament, afegiu-hi les potes de calamarsets picades.

Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el pernil tallat a trossets, retireu-ho del foc, afegiu-hi una mica de julivert picat i remeneu-ho tot bé. A continuació, farciu els calamarsets, tanqueu-los amb un escuradents i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. I ja per acabar, emplateu el trinxat, poseu-hi els calamarsets a sobre, sense l'escuradents, i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva.
Anar al contingut