Calamarsets farcits de ceba i pernil ibèric
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Vicente
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Àpat, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El calamar és font de iode, la ceba de magnesi i el pernil de zinc, tots ells, minerals imprescindibles en el creixement mental i físicAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 calamarsets
- 1 manat de cebes tendres
- 100 g de pernil ibèric
- 2 alls tendres
- julivert
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per al trinxat de patates del suquet:
- 1 l de brou de peix de roca vermell
- 5 patates
- 1 all
- uns brins de safrà
- julivert
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el trinxat, poseu en un cassó el brou de peix, l'all pelat, el safrà i les patates tallades a rodanxes i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi una mica de julivert picat i aixafeu-ho tot amb una forquilla. Per fer el farcit, en una paella amb oli sofregiu la ceba tendra picada i l'all tendre picat durant un parell de minuts i, seguidament, afegiu-hi les potes de calamarsets picades.
Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el pernil tallat a trossets, retireu-ho del foc, afegiu-hi una mica de julivert picat i remeneu-ho tot bé. A continuació, farciu els calamarsets, tanqueu-los amb un escuradents i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. I ja per acabar, emplateu el trinxat, poseu-hi els calamarsets a sobre, sense l'escuradents, i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva.
Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi una mica de julivert picat i aixafeu-ho tot amb una forquilla. Per fer el farcit, en una paella amb oli sofregiu la ceba tendra picada i l'all tendre picat durant un parell de minuts i, seguidament, afegiu-hi les potes de calamarsets picades.
Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi el pernil tallat a trossets, retireu-ho del foc, afegiu-hi una mica de julivert picat i remeneu-ho tot bé. A continuació, farciu els calamarsets, tanqueu-los amb un escuradents i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. I ja per acabar, emplateu el trinxat, poseu-hi els calamarsets a sobre, sense l'escuradents, i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva.