Calamarsets amb pa de porc, moniato i ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rubèn Guilera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Calop, Molins de Rei
INGREDIENTS
- 8 calamarsets
- 2 moniatos
- 60 g de ceps
- brou fosc de vedella
- mantega
- oli d'oliva 0,4
- sal, pebre i herbes
- Per al pa de porc:
- 250 g de pa ratllat
- 1 ou
- 40 g de pernil salat
- 100 g de llonganissa crua
- 15 g de cansalada ibèrica
- 20 g de formatge parmesà
- brou blanc de carn
- 1 raig d'anís
- nou moscada
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli, herbes, sal i pebre confiteu els ceps tallats a làmines.
A continuació, poseu els moniatos en una safata, amaniu-los amb oli i escaliveu-los al forn durant una hora a 180 graus. Seguidament, peleu-los, poseu-los en un bol, aixafeu-los bé amb una forquilla, afegiu-hi oli, sal i pebre i remeneu-ho bé.
Per fer el pa de porc, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el pernil, la llonganissa i la cansalada, tot tallat a dauets. Quan estigui tot dauradet, poseu-ho en un bol juntament amb el pa ratllat i la nou moscada ratllada i remeneu-ho bé amb les mans. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el parmesà picat, l'anís i l'ou, remeneu-ho bé amb les mans i, finalment, poseu-hi el brou blanc de mica en mica mentre ho continueu remenant amb les mans.
Després, poseu la massa sobre un paper sulfuritzat, cobriu-la amb un altre paper sulfuritzat, estireu-la amb un corró, traieu el paper, talleu-la amb un motlle quadrat i salteu el pa en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, poseu el brou fosc de vedella en un cassó amb una mica de mantega i deixeu-lo reduir a foc suau.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets ja salats.
I ja per acabar, emplateu el pa de porc, poseu-hi els calamarsets i els ceps confitats a sobre, una caneló de moniato al costat i salseu-ho tot amb la reducció del brou de vedella.
A continuació, poseu els moniatos en una safata, amaniu-los amb oli i escaliveu-los al forn durant una hora a 180 graus. Seguidament, peleu-los, poseu-los en un bol, aixafeu-los bé amb una forquilla, afegiu-hi oli, sal i pebre i remeneu-ho bé.
Per fer el pa de porc, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el pernil, la llonganissa i la cansalada, tot tallat a dauets. Quan estigui tot dauradet, poseu-ho en un bol juntament amb el pa ratllat i la nou moscada ratllada i remeneu-ho bé amb les mans. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el parmesà picat, l'anís i l'ou, remeneu-ho bé amb les mans i, finalment, poseu-hi el brou blanc de mica en mica mentre ho continueu remenant amb les mans.
Després, poseu la massa sobre un paper sulfuritzat, cobriu-la amb un altre paper sulfuritzat, estireu-la amb un corró, traieu el paper, talleu-la amb un motlle quadrat i salteu el pa en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, poseu el brou fosc de vedella en un cassó amb una mica de mantega i deixeu-lo reduir a foc suau.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets ja salats.
I ja per acabar, emplateu el pa de porc, poseu-hi els calamarsets i els ceps confitats a sobre, una caneló de moniato al costat i salseu-ho tot amb la reducció del brou de vedella.