Calamarset farcit de cranc reial
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 2 persones:
- 1 llauna petita de carn de cranc reial en conserva
- 100 g. pinya fresca que sigui dolça
- 1 enciam vermell
- 100 g de xiitake fresc.
- 6 calamars d'uns 100 g cada un.
- 1 sobre de tinta de calamar.
- 1 cc de farina de blat de moro (maizena)
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts
Cocció: 6 minuts
1. Esqueixeu la carn del cranc i reserveu-ne l'aigua de conservació.
2. Talleu el xiitake i salteu-lo un moment abans d'incorporar-lo al farciment.
3. Talleu les puntes de les fulles d'enciam a la juliana.
4. Emboliqueu els calamars amb un drap per assecar-los.
5. Feu la salsa:
a. Salteu a foc viu les cocotxes tallades petites.
b. Afegiu-hi l'aigua de conservació del cranc i feu-ho arrencar el bull.
c. Desfeu-hi la tinta de calamar.
d. Desfeu la farina de blat de moro en l'aigua de maceració dels xiitakes.
e. Incorporeu a la salsa un rajolinet d'aquesta barreja, fins a obtenir la textura adient.
6. En un bol, barregeu la carn del cranc amb l'enciam, el xiitake i la pinya. Poseu-ho al punt de sal.
7. Farciu els calamars amb aquesta barreja, i cosiu-los amb un escuradents.
8. Passeu la salsa per un colador.
9. Marqueu els calamars farcits i les potes de calamar 4 minuts per cada banda a la planxa, salpebrats.
10. Guarniu el plat amb una base de salsa i poseu-hi els calamars al damunt.
Cocció: 6 minuts
1. Esqueixeu la carn del cranc i reserveu-ne l'aigua de conservació.
2. Talleu el xiitake i salteu-lo un moment abans d'incorporar-lo al farciment.
3. Talleu les puntes de les fulles d'enciam a la juliana.
4. Emboliqueu els calamars amb un drap per assecar-los.
5. Feu la salsa:
a. Salteu a foc viu les cocotxes tallades petites.
b. Afegiu-hi l'aigua de conservació del cranc i feu-ho arrencar el bull.
c. Desfeu-hi la tinta de calamar.
d. Desfeu la farina de blat de moro en l'aigua de maceració dels xiitakes.
e. Incorporeu a la salsa un rajolinet d'aquesta barreja, fins a obtenir la textura adient.
6. En un bol, barregeu la carn del cranc amb l'enciam, el xiitake i la pinya. Poseu-ho al punt de sal.
7. Farciu els calamars amb aquesta barreja, i cosiu-los amb un escuradents.
8. Passeu la salsa per un colador.
9. Marqueu els calamars farcits i les potes de calamar 4 minuts per cada banda a la planxa, salpebrats.
10. Guarniu el plat amb una base de salsa i poseu-hi els calamars al damunt.