Calamars farcits i crema de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cata 1.81, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 calamars
- 1 carbassó
- formatge
- codonyat
- 1/4 de l de nata líquida
- la pell d'una llimona
- 1 patata
- sal i pebre
- el suc d'una llimona
- oli de gira-sol
- 1 culleradeta de salsa de soja
PREPARACIÓ
Per fer la crema de llimona, fiqueu en un cassó la nata i la pell de llimona, deixeu-ho bullir durant 45 minuts i retireu-ho del foc.
. Tot seguit, afegiu-hi una patata, bullida i pelada, tritureu-ho tot amb el túrmix i rectifiqueu-ho de sal.
A continuació, feu un tall als calamars i farciu-los amb dues làmines de carbassó, un tall de formatge, dues làmines més de carbassó i un tall de codonyat. Seguidament, lligueu-los amb un cordill, salpebreu-los i marineu-los en un bol amb la salsa de soja, el suc de llimona i l'oli de gira-sol durant mitja hora. Després, fregiu-los en una paella amb una mica d'oli ben calent durant 3 o 4 minuts.
I ja per acabar, feu una base amb la crema de llimona al centre del plat i poseu-hi els calamars a sobre.
. Tot seguit, afegiu-hi una patata, bullida i pelada, tritureu-ho tot amb el túrmix i rectifiqueu-ho de sal.
A continuació, feu un tall als calamars i farciu-los amb dues làmines de carbassó, un tall de formatge, dues làmines més de carbassó i un tall de codonyat. Seguidament, lligueu-los amb un cordill, salpebreu-los i marineu-los en un bol amb la salsa de soja, el suc de llimona i l'oli de gira-sol durant mitja hora. Després, fregiu-los en una paella amb una mica d'oli ben calent durant 3 o 4 minuts.
I ja per acabar, feu una base amb la crema de llimona al centre del plat i poseu-hi els calamars a sobre.