Calamars farcits de cama-secs de Sant Miquel

imatge de recurs
  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Margarida Mora Benavent, de Lleida (Segrià)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 8 calamars mitjans
  • 500 g de cama-secs de tardor (o bromosa)
  • 450 g de picada de vedella o de porc (o botifarra esparracada)
  • 2 ous durs
  • 10 o 12 ametlles
  • 2 tomàquets
  • 2 cebes
  • 1 copa de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

1. Netegeu els bolets amb aigua abundant i assequeu-los damunt d'un drap.
2. Mentre s'eixuguen netegeu els calamars. Trossegeu-ne les potes i poseu-les a coure amb força ceba a daus petits en una paella amb una mica d'oli.
3. Quan les potes dels calamars i la ceba ja hagin enrossit, afegiu-hi la carn picada
o la botifarra esparracada i tot seguit poseu-hi una cullerada de tomàquet que
haureu sofregit prèviament.
4. En una paella a part, salteu els bolets fins que perdin tota l'aigua. Quan ja siguin
a punt, aboqueu-los a la paella on teniu les potes de calamars i la carn.
5. A continuació, perquè us quedi ben lligada la barreja del farcit, afegiu-hi l'ou dur picat, remeneu-ho bé i quan estigui a punt, retireu la paella del foc.
6. Ompliu els calamars amb el farcit i tanqueu-los amb un escuradents.
7. Col·loqueu els calamars en una paella amb una mica d'oli i deixeu-los enrossir durant uns minuts. Afegiu-hi una copeta de vi blanc i deixeu que l'alcohol redueixi.
8. Un cop passat aquest temps, emplateu-los i tireu-hi pel damunt una picada d'ametlles.

CONSELL: Podeu acompanyar els calamars amb patates fregides tallades a daus.
Anar al contingut