Calamars de potera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de calamars de potera
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot groc
- 1 albergínia
- 30 g de pernil ibèric
- 2 cullerades de romesco
- 1/2 peu de vedella
- 1/2 ceba
- 2 grans d'all
- 1 porro
- 2 tomàquets
- 30 g de mantega
- sal i oli d'oliva
PREPARACIÓ
Sofregiu en una cassola amb oli el peu de vedella, els pebrots, la ceba, l'all, el porro i els tomàquets, tot tallat.
Un cop sofregit, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho bullir durant 90 minuts. Després, coleu-ho i deixeu reduir el brou. Finalment, lligueu la salsa amb una mica de mantega.
Mentrestant, piqueu el carbassó i l'albergínia i salteu-los en una paella amb oli. Quan ho tingueu dauradet, afegiu-hi la sal i els encenalls de pernil i acabeu-ho de saltar.
Tot seguit, saleu els calamars i enrossiu-los en una paella amb oli. Un cop rossos, retireu la paella del foc, aboqueu-hi la salsa per sobre i gratineu-ho al forn.
I ja per acabar, emplateu les verdures saltades i els calamars, i poseu-hi al cantó una mica de romesco.
Un cop sofregit, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho bullir durant 90 minuts. Després, coleu-ho i deixeu reduir el brou. Finalment, lligueu la salsa amb una mica de mantega.
Mentrestant, piqueu el carbassó i l'albergínia i salteu-los en una paella amb oli. Quan ho tingueu dauradet, afegiu-hi la sal i els encenalls de pernil i acabeu-ho de saltar.
Tot seguit, saleu els calamars i enrossiu-los en una paella amb oli. Un cop rossos, retireu la paella del foc, aboqueu-hi la salsa per sobre i gratineu-ho al forn.
I ja per acabar, emplateu les verdures saltades i els calamars, i poseu-hi al cantó una mica de romesco.